Anita Rozendaal

Achteraf deed ik dit kunstje al langer

De valkuil van elke ondernemer

Foto van Anita

Feitjes!

  • Chips en bier!
  • Motorrijden, wandelen, mountainbiken of paardrijden? Hmm, lastige keuze.
  • Mama van een geweldig zoontje.
  • Houten klompen zijn mijn favo shoes!
  • In mijn schooltijd heb ik geiten gemolken, met roofvogels shows gevlogen en sollicitatiebrieven geschreven.
  • Opgegroeid aan boord, daarna aan de wal gezeten in Zeeland tot mijn 18e.

Ik was net in loondienst toen ik erachter kwam dat gebruikerservaring best complex is. Mijn functie was onder andere het beheren van een online bestelplatform. Dankzij dit werk, leerde ik van de feedback van gebruikers, dat iets voor jou heel logisch kan zijn. Maar dat dit voor de persoon aan de andere kant van het scherm heel andere koek is. Uiteindelijk nam ik ontslag.

Want ik verlangde zo naar vrijheid, mijn eigen tijd indelen en groeien als persoon. Dat ik alle zekerheid die ik had opgaf. Zelfs nadat we net getrouwd waren, een huis hadden gekocht en weinig reserves hadden.

Je krijgt waar je om vraagt
Dus ik ging schrijven. Van sinterklaasgedichten tot lastige appjes aan schoonmoeders. Verre van handig! Als je echt wil werken met leuke opdrachten én leuke klanten, moet je daar voor uit komen. Niet veel later ontdekte ik twee guru’s in de markt. Wim van der Mark en Martin van Kranenburg. Ik ben deze twee mannen nog altijd dankbaar wat ze mij geleerd hebben.

Sindsdien ben ik gaan schrijven voor het brein. Dat grijze ding tussen je oren wat meebeslist of jij wel of niet koopt.

Rozendaal

Schrijven als talent? Bullshit
Lange tijd heb ik daarna de overtuiging gehad dat je alleen kan schrijven als je het talent hebt om vlot te pennen. Wat had ik dat mis! Tuurlijk, het helpt als je het makkelijk kan en je het ook leuk vindt. Maar ik vind er zelf ook weinig aan. Sterker nog, ik kan 100 andere dingen bedenken die leuker zijn. Toch is het ondernemers skill nummer 2 als je het mij vraagt (1 is doorzettingsvermogen).

Combinatie van ervaring en vaardigheden
Ik vind het leuk om je te spreken, echt. Wat ik nog leuker vind, is erachter komen waar jouw motivatie zit. Waarom doe jij wat je doet? Wat vind je er zo leuk en belangrijk aan? En vooral, waarom geloof jij dat wat jij doet van toegevoegde waarde is? Nu mag ik je interviewen, helpen jezelf in iemand anders in te leven en dat ook goed op papier krijgen. Ik ben helemaal blij!

Mijn klanten voelen ook nooit aan als ‘klant’. Komt door de betrokkenheid die ik heb denk ik.

Neem een kijkje bij het traject

En schrijf vol zelfvertrouwen je eigen teksten

Bewijs deelname Schrijven voor het Brein

Ik had de beste schrijfdocenten van NL!

Wim en Martin hebben mij vanaf seconde 1 geïnspireerd met hun kennis. Toen ik voor het eerst in een gratis gastmasterclass van ze zat, dacht ik alleen maar "dit moet elke ondernemer weten!"

 Ik volgde hun training, kreeg een prachtig certificaat en ben nog steeds actief lid van hun online community met regelmatig nieuwe trainingen.

Wat ik jou leer, is geen kennis. Maar hoe je dit in de praktijk toepast. Een stuk eenvoudiger en het grootste verschil: je bent meteen bezig. 

Wat anderen van de samenwerking vinden

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Zeker vind ik jou een leuk, spontaan en puur mens

Donna van Diensten voor Dieren

Ms. Nameless
Add Your Stars
Anita kan goed doorvragen maar blijft beschaafd. Dat geeft direct vertrouwen.
Gerrit van ProMix
Samenwerking RED schrijft
Ms. Nameless
Add Your Stars

Thanks a lot for the first draft! It looks great, and I'm impressed with your ability to write simply yet catchy!

Nathalie - De Heus Voeders B.V.
Opdrachtgever De Heus
Ms. Nameless
Add Your Stars

Nieuwsgierig hoe het traject eruit ziet?