Tekstschrijver dier en paard

Teksten schrijven en online marketing

Een allergie werd talent

Anita in 3 woorden: 

  • Initiatiefnemer
  • Uitgesproken
  • Enthousiast

Alleen voor goede teksten

Tekstschrijver in haar jonge jaren

Hekel aan school
13:30 uur. Is de dag nog niet om? Toen we nog verplicht tot 15:00 in de schoolbanken zaten was ik met m’n gedachte ver buiten het klaslokaal. Spelling en grammatica was ook echt niet mijn ding. Laat staan het schrijven (ja, met de hand) van werkstukken of boekverslagen. Bah!


Je moet iets kiezen
Mijn ouders hebben altijd in de binnenvaart gezeten. Toen we aan de wal gingen was ik 6. Ergens wilde ik gaan varen, maar pa en ma hadden het schip ook niet voor niets verkocht. De markt was totaal veranderd. Dus koos ik iets anders. Ik besloot bij een dierenkliniek mee te gaan kijken en dat moest het worden: dierenartsassistente.

Nieuwe inzichten
Na mijn Mbo, haalde ik mijn Bachelor. Dat hele Hbo hecht ik weinig waarde aan. Toch heeft het mij een paar nieuwe inzichten gegeven.

  • Veel ondernemers hebben een tikkie tunnelvisie.
  • Marketing is vies, dus doen veel bedrijven er weinig aan.
  • Schrijven is een vak. 

Naast m’n opleiding, ging ik ook nog even samenwonen. Een huis afbouwen. Zo links en rechts werken om geld te verdienen en m’n motorrijbewijs halen.

Vrije tijd tekstschrijver


Kassa! Met sollicitatiebrieven
Je moest eens weten hoeveel geiten ik heb gemolken om m’n motorrijbewijs bij elkaar te sparen. Om naast ’t melken nog wat extra bij te verdienen, ben ik sollicitatiebrieven gaan schrijven. Ik had er al heel wat geschreven voor vrienden familie, en vond ze zelf niet zo bijzonder.


Dus besloot ik voor € 15,- brieven te verkopen. Mijn ‘klanten’ kreeg ik via een marktplaatsadvertentie. Voor een schijntje dus. Totdat ik de proef op de som nam: wat zou iemand mij betalen als ik ze zelf liet bepalen wat ze het waard zouden vinden? Toen kreeg ik opeens € 50,-! Meer dan een verdriedubbeling van m’n winst. Kassa!

Praktische teksten

Rozendaal

Geen idee dat ik mensen kan helpen
Die bescheidenheid hield nog wel ’n poosje aan. Ik ging afstuderen bij ’n veevoederconcern en bleef hier werken. In het begin voor 40 uur per week, op kantoor. Dat heb ik vier jaar volgehouden. Het bedrijf was super! Maar ik was er niet voor gemaakt om op vaste tijden op kantoor te zitten. Daarbij wil ik mijzelf continu omringen met nieuwe contacten.


Maar ik was nergens goed in
Ik wil steeds een stapje verder. Maar hoe? Ik was nergens écht goed in. Toen dacht ik aan die sollicitatiebrieven. Wat nu als ik daar iets mee ga doen..


De eerste webtekst
Van een vrijwillig geschreven column. Tot een artikel in een vakblad. En uiteindelijk naar m’n eerste webtekst. Alle reacties waren ontzettend positief! Toen pas besefte ik dat schrijven lang niet zo vanzelfsprekend en makkelijk is voor velen. 


Wat anderen van de samenwerking vinden

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Zeker vind ik jou een leuk, spontaan en puur mens

Donna van Diensten voor Dieren

Ms. Nameless
Add Your Stars
Anita kan goed doorvragen maar blijft beschaafd. Dat geeft direct vertrouwen.
Gerrit van ProMix
Samenwerking RED schrijft
Ms. Nameless
Add Your Stars

Thanks a lot for the first draft! It looks great, and I'm impressed with your ability to write simply yet catchy!

Nathalie - De Heus Voeders B.V.
Opdrachtgever De Heus
Ms. Nameless
Add Your Stars

Wil je mij volgen op LinkedIn?

Bekijk LinkedIn profiel


Leuk als je mij toevoegt

Of maak persoonlijk kennis